Puunkaato Vantaa – ammattitaitoista puunkaatoa Vantaalla

Protimber viiva

Meillä on korkea osaaminen ja parhaat menetelmät haastavaankin puunkaatoon. Palvelemme yksityishenkilöitä ja taloyhtiöitä Vantaan seudulla kustannustehokkaasti ja sovitussa aikataulussa. Jätä puunkaato kokeneelle ammattilaiselle, jotta se tehdään turvallisesti!

Meiltä saat:

Miten prosessi etenee?

Puunkaato Vantaalla aloitetaan aina kohteen kartoituksella, jonka pohjalta teemme tarjouksen ja suunnitelman.

Suosittelemme, että merkitset kaadettavat puut valmiiksi (esimerkiksi teipillä, maalilla tai narulla), näin ollen sinun ei tarvitse olla paikan päällä ja tarjouksen tekeminen onnistuu nopeammin.

Vaihtoehtoisesti voit myös kuvata puut ja lähettää kuvat osoitteineen meille arvioitavaksi info@protimber.fi.

Tarvittaessa käymme vielä paikan päällä arvioimassa puut.

Suurista esteistä etenkin rakennukset ja sähkölinjat vaikuttavat merkittävästi puunkaadon suunnitteluun. Suunnittelussa otamme huomioon myös puun kaltevuuden ja mihin suuntaan puu on paras kaataa jatkotöiden ja turvallisuuden kannalta.

Miten puu kaadetaan?

Puunkaato tulee toteuttaa niin, ettei siitä aiheudu vaaraa ihmisille, rakennuksille tai muulle omaisuudelle. Puunkaato kannattaa jättää ammattilaisille, sillä lähes aina Vantaalla ja pääkaupunkiseudun kohteissa tilan puute tuottaa ongelmia.

Vähänkin isomman puun hallittu kaataminen vaatii ammattilaisen osaamista. Puun kaataminen on sitä vaativampaa, mitä ahtaammassa paikassa se on. Pienemmät puut kaadamme maasta käsin, ja isommat puut hoidamme yleensä kiipeilykaatona tai nostokorin avulla. Oli kyseessä pieni tai iso puu, on turvallisuudesta pidettävä aina huolta. Puunkaadossa tulee huomioida niin ympäröivät talot, tiet kuin toiset puut.

Ahtaissa paikoissa olevat puut kaadamme osissa tai painopisteen vastaiseen suuntaan erilaisten tunkkien tai vahvojen köysien avulla. Normaaleissa kiipeilykaadoissa lähdemme kiipeämään puuta ylöspäin karsien samalla oksia. Oksat laskemme maahan hallitusti, jotta ne eivät aiheuta vahinkoa esimerkiksi ympäröiville rakennuksille. Puun latvassa ryhdymme pätkimään runkoa pienissä osissa. Lopuksi tiputamme latvan alas tilan asettamissa rajoissa.

Jos ahtaat piha-alueet estävät oksien tai rungon osien tiputtamisen suoraan maahan, käytämme köysiä, plokipyöriä, slingejä sekä erilaisia jarruja puun osien alas laskemista varten. Voimme siirtää oksia ja runkoja myös ilmassa köysirataa pitkin.

Kantojyrsintä viimeistelee puunkaadon

Puun kaatamisen jälkeen poistamme puiden kannot nopeasti ja tehokkaasti jyrsimällä. Käytössämme on tela-alustainen kantojyrsin. Kantojyrsimen avulla saat parhaan mahdollisen hyödyn rahallesi ja toteutus sujuu ilman suuria vahinkoja pihamaalle.

Kantojyrsinnässä kanto jyrsitään hienoksi puuhakkeeksi, joka ei ole ongelmajätettä, toisin kuin kaivinkoneella poistetut kannot. Kantojyrsintä jättää jäljelle vain haketta ja kuopan, joka on helppo täyttää. Voimme kuljettaa hakkeen pois tai voit hyödyntää sen kätevästi esimerkiksi puutarhassasi tai pihamaallasi.

Kuljetamme rungot ja oksat pois tontiltasi

Kantojyrsinnän lisäksi voimme puunkaadon yhteydessä kuljettaa rungot ja oksat pois. Olemme kehittäneet kalustoamme niin, että runkojen ja oksien poiskuljetus olisi mahdollisimman yksinkertaista, nopeaa sekä tehokasta. Hyvitämme aina puidenkaadon hinnassa poiskuljetetut runkopuut.

Puunkaadon lisäksi tarjoamme hoitoleikkauksia ja kuntotutkimuksia

Tarjoamme puunkaadon lisäksi myös hoitoleikkauksia ja kuntotutkimuksia. Hoitoleikkauksilla saamme pidettyä puut elinvoimaisina, näyttävinä, turvallisina, ympäristöön sopivina ja ennaltaehkäistyä mahdolliset puiden vauriot sekä vaurioituneiden puiden tuottamat ongelmat.

Puiden kuntotutkimus on kätevä tapa selvittää arveluttavan puun kunto ennen kaatamista. Kuntotutkimus on ajankohtainen, kun puu haluttaisiin säästää, mutta sen kunnosta ei ole tietoa. Kuntotutkimuksella saadaan selvitettyä puun senhetkinen tila ja voiko sen säilyttää vai pitääkö kaataa.

Laajan tarjontamme ansiosta pystymme tarjota puupalveluita juuri sinun tarpeitasi varten.

Puunkaato Vantaalla

Jokaisella kaupungilla on omat puunkaatoa koskevat säädökset ja käytännöt. Vantaalla puunkaatoluvan saaminen on yleensä helpompaa kuin muualla pääkaupunkiseudulla. Omakotiasujan ei tarvitse hakea lupaa, mikäli asemakaava ei aseta tälle rajoituksia (esimerkiksi puiden lukumäärä tietyllä alueella), puut eivät ole maisemallisesti merkittäviä tai aiheuta vaaraa ympäristölle.  

 
Taloyhtiön pitää kaikissa tapauksissa ottaa yhteyttä kunnan rakennusvalvontaan ja hakea tarvittaessa lupaa puiden kaatamiselle. Lue lisää

Miksi Protimber?

Olemme erikoistuneet vaativiin puunkaatoihin Vantaalla ja koko pääkaupunkiseudun alueella. Meillä on pitkä kokemus sekä laadukkaat menetelmät ja välineet. Käytämme kiipeilytekniikkaa tai nostokoriautoa tilanteen mukaan. 

Puunkaato kannattaa teettää ammattilaisella, sillä meillä on kokemusta, ammattitaitoa, oikeanlainen kalusto ja vakuutukset. Protimber Oy:n tekninen osaaminen on erittäin korkealla tasolla ja henkilökuntaamme kuuluu useita vankan ammattitaidon omaavia arboristeja. 

Pidämme huolen, että puunkaato sujuu turvallisesti ja siististi. Osaamisemme ja kalustomme mahdollistaa haastavimpienkin puiden kaatamisen sujuvasti ja ympäristöä vahingoittamatta. Tutustu lisää meihin ja tekemäämme työhön YouTube-sivullamme.

Meillä on paljon tyytyväisiä asiakkaita ja suosittelijoita niin yksityishenkilöissä kuin taloyhtiöissäkin. Olemme saaneet kiitosta nopeasta palvelusta ja kilpailukykyisestä hinnoittelusta. Pyrimme toteuttamaan samalla alueella mahdollisimman monta projektia yhdellä kertaa, jotta loppulasku on asiakkaalle mahdollisimman pieni. Muista myös kotitalousvähennys

Pyydä tarjous soittamalla 045 650 4174 tai sähköpostilla info@protimber.fi. Kerro samalla puun tuntomerkit, osoite, yhteystietosi ja mahdolliset muut tarpeelliset lisätiedot. 

Pyydä tarjous

Jätä yhteydenottopyyntö Puunkaato