Puunkaato Helsinki – parasta puunkaatoa Helsingissä

Protimber viiva

Turvallinen, ripeä ja ammattimainen puunkaato koko Helsingin ja pääkaupunkiseudun alueella yksityishenkilöille ja taloyhtiöille. Meiltä onnistuvat haastavimmatkin kohteet nopealla aikataululla ympäri vuoden. Kaikki toimintamme on vakuutettua.

Meiltä saat:

Miten prosessi etenee?

Puunkaato Helsingissä aloitetaan aina kohteen kartoituksella, jonka pohjalta teemme tarjouksen ja suunnitelman.

Suosittelemme, että merkitset kaadettavat puut valmiiksi (esimerkiksi teipillä, maalilla tai narulla), näin ollen sinun ei tarvitse olla paikan päällä ja tarjouksen tekeminen onnistuu nopeammin.

Vaihtoehtoisesti voit myös kuvata puut ja lähettää kuvat osoitteineen meille arvioitavaksi info@protimber.fi.

Tarvittaessa käymme vielä paikan päällä arvioimassa puut.

Suurista esteistä etenkin rakennukset ja sähkölinjat vaikuttavat merkittävästi puunkaadon suunnitteluun. Suunnittelussa otamme huomioon myös puun kaltevuuden ja mihin suuntaan puu on paras kaataa jatkotöiden ja turvallisuuden kannalta.

Miten puu kaadetaan?

Puunkaato tulee toteuttaa niin, ettei siitä aiheudu vaaraa ihmisille, rakennuksille tai muulle omaisuudelle. Puunkaato kannattaa jättää ammattilaisille, sillä lähes aina Helsingin ja pääkaupunkiseudun kohteissa tilan puute tuottaa ongelmia. Helsinki ylipäätään on alue, jossa on muuhun Suomeen verrattuna todella paljon haastavia puunkaatokohteita.

Vähänkin isomman puun hallittu kaataminen vaatii ammattilaisen osaamista. Puun kaataminen on sitä vaativampaa, mitä ahtaammassa paikassa se on. Pienemmät puut kaadamme maasta käsin, ja isommat puut hoidamme yleensä kiipeilykaatona tai nostokorin avulla. Oli kyseessä pieni tai iso puu, on turvallisuudesta pidettävä aina huolta. Puunkaadossa tulee huomioida niin ympäröivät talot, tiet kuin toiset puut.

Ahtaissa paikoissa olevat puut kaadamme osissa tai painopisteen vastaiseen suuntaan erilaisten tunkkien tai vahvojen köysien avulla. Normaaleissa kiipeilykaadoissa lähdemme kiipeämään puuta ylöspäin karsien samalla oksia. Oksat laskemme maahan hallitusti, jotta ne eivät aiheuta vahinkoa esimerkiksi ympäröiville rakennuksille. Puun latvassa ryhdymme pätkimään runkoa pienissä osissa. Lopuksi tiputamme latvan alas tilan asettamissa rajoissa.

Jos ahtaat piha-alueet estävät oksien tai rungon osien tiputtamisen suoraan maahan, käytämme köysiä, plokipyöriä, slingejä sekä erilaisia jarruja puun osien alas laskemista varten. Voimme siirtää oksia ja runkoja myös ilmassa köysirataa pitkin.

Kantojyrsintä viimeistelee puunkaadon

Puun kaatamisen jälkeen poistamme puiden kannot nopeasti ja tehokkaasti jyrsimällä. Käytössämme on tela-alustainen kantojyrsin. Kantojyrsimen avulla saat parhaan mahdollisen hyödyn rahallesi ja toteutus sujuu ilman suuria vahinkoja pihamaalle.

Kantojyrsinnässä kanto jyrsitään hienoksi puuhakkeeksi, joka ei ole ongelmajätettä, toisin kuin kaivinkoneella poistetut kannot. Kantojyrsintä jättää jäljelle vain haketta ja kuopan, joka on helppo täyttää. Voimme kuljettaa hakkeen pois tai voit hyödyntää sen kätevästi esimerkiksi puutarhassasi tai pihamaallasi.

Kuljetamme rungot ja oksat pois tontiltasi

Kantojyrsinnän lisäksi voimme puunkaadon yhteydessä kuljettaa rungot ja oksat pois. Olemme kehittäneet kalustoamme niin, että runkojen ja oksien poiskuljetus olisi mahdollisimman yksinkertaista, nopeaa sekä tehokasta. Hyvitämme aina puidenkaadon hinnassa poiskuljetetut runkopuut.

Puunkaadon lisäksi tarjoamme hoitoleikkauksia ja kuntotutkimuksia

Tarjoamme puunkaadon lisäksi myös hoitoleikkauksia ja kuntotutkimuksia. Hoitoleikkauksilla saamme pidettyä puut elinvoimaisina, näyttävinä, turvallisina, ympäristöön sopivina ja ennaltaehkäistyä mahdolliset puiden vauriot sekä vaurioituneiden puiden tuottamat ongelmat.

Puiden kuntotutkimus on kätevä tapa selvittää arveluttavan puun kunto ennen kaatamista. Kuntotutkimus on ajankohtainen, kun puu haluttaisiin säästää, mutta sen kunnosta ei ole tietoa. Kuntotutkimuksella saadaan selvitettyä puun senhetkinen tila ja voiko sen säilyttää vai pitääkö kaataa.

Laajan tarjontamme ansiosta pystymme tarjota puupalveluita juuri sinun tarpeitasi varten.

Puunkaatolupa on tilaajan vastuulla

Työn tilaajan on aina selvitettävä puunkaatoon tarvittavat luvat. Esimerkiksi Espoo, Helsinki ja Kauniainen ovat alueita, joilla puunkaatolupa voi olla vaikeampi saada kuin kehyskunnissa.  

Asemakaava-alueella on haettava lupa pihapuiden kaatamiseen kunnan rakennusvalvonnasta. Yleensä parin pihapuun kaatamiseen riittää ilmoitus, mutta useamman puun tai arvopuun kaataminen vaatii maisematyöluvan. Puunkaato voi vaatia suostumuksen naapurilta ja taloyhtiöltä. 

Voit hakea luvan Lupapisteen kautta tai rakennusvalvontakeskuksesta. Lisätietoa Helsingin puunkaatoluvista löydät täältä

Teetä puunkaato ammattilaisella pääkaupunkiseudulla

Puunkaato kannattaa teettää ammattilaisella, sillä meillä on kokemusta, ammattitaitoa, oikeanlainen kalusto ja vakuutukset. Protimber Oy:n tekninen osaaminen on erittäin korkealla tasolla ja henkilökuntaamme kuuluu useita vankan ammattitaidon omaavia arboristeja. 

Pidämme huolen, että puunkaato sujuu turvallisesti ja siististi. Osaamisemme ja kalustomme mahdollistaa haastavimpienkin puiden kaatamisen sujuvasti ja ympäristöä vahingoittamatta. Tutustu lisää meihin ja tekemäämme työhön YouTube-sivullamme

Sesonkiaikana eli huhtikuusta joulukuuhun teemme puunkaatoja pääsääntöisesti alueella Helsinki, Espoo, Vantaa, Tuusula, Kerava ja Järvenpää. Sesongin ulkopuolella otamme kohteita myös Vihdistä, Lohjalta, Hyvinkäältä, Riihimäeltä ja Sipoosta. 

Pyydä tarjous soittamalla 045 650 4174 tai sähköpostilla info@protimber.fi. Kerro samalla puun tuntomerkit, osoite, yhteystietosi ja mahdolliset muut tarpeelliset lisätiedot. 

Pyydä tarjous

Jätä yhteydenottopyyntö Puunkaato