Tatarin hävittäminen ammattitaitoisesti

Protimber viiva

Japanintatar, tarhatatar ja sahalinin tatar on määritelty haitallisiksi vieraslajeiksi, jotka tulee poistaa luonnon monimuotoisuuden säilyttämiseksi ja rakennusten suojelemiseksi. Toimimme pääkaupunkiseudulla ja lähikunnissa.

Tatarin hävittäminen kannattaa jättää ammattilaiselle, sillä se on ammattitaitoa, oikeita menetelmiä ja pitkäjänteisyyttä vaativaa työtä.

Mitä palvelu sisältää?

  • Ilmainen kartoituskäynti
  • Hinta-arvio
  • Torjuntasuunnitelman ja aikataulun laatiminen
  • Säännölliset torjuntatyöt
  • Jätteiden oikeaoppinen hävittäminen

Miksi aasialaiset tattaret ovat haitallisia?

Japanintatar on Itä-Aasiasta kotoisin oleva ruohokasvi. Ne ovat kestäviä, korkeita ja nopeakasvuisia perennoja, jotka ovat olleet suosittuja suomalaisissa puutarhoissa. Kyseessä on kuitenkin yksi maailman haitallisimmista vieraslajeista, joka peittää aggressiivisesti alleen muita lajeja.

Lisäksi sinnikkäät ja pitkäjuuriset kasvit voivat aiheuttaa pahoja ongelmia talojen salaojille, sadevesiputkille, perustuksille ja rakenteille. Juuret ovat niin vahvat, että ne voivat läpäistä jopa asfaltin.

Kansallisesti haitalliseksi määritelty vieraslaji tulee hävittää Suomesta. Sitä ei saa päästää ympäristöön, kasvattaa, pitää hallussa tai välittää eteenpäin. Ota yhteyttä tatarin ja muiden haitallisten vieraslajien hävittämisen ammattilaisiin. Toimimme pääkaupunkiseudulla ja lähikunnissa.

Kuinka tatarin hävittäminen toteutetaan?

Tatarin hävittäminen on vaikeaa, sillä se leviää helposti. Japanin tattarella on pitkä, voimakas ja laajalle levittäytyvä juuristo, joten sen ylöskaivaminen ilman hyvää kalustoa on erittäin hankalaa. Paras menetelmä hävittää tatarkasvit on näivettää kasvustot eli ajaa ne matalaksi ja peittää alue mustalla muovilla juuriston tukahduttamiseksi.

Myös puutarhajätteen oikeaoppinen käsittely on tärkeää, jotta kasvi ei pääse leviämään uudelleen. Kasvi voi lähteä leviämään jopa pienestä juurenpalasta. Tatarin hävittäminen ja puutarhajätteen käsittely kannattaa jättää aina ammattilaiselle, jotta haitat saadaan minimoitua.

Japanintattaren tuntomerkit

  • Varret ovat lähes ontot ja bambumaiset, vaaleanvihreät ja niissä on usein punertavia täpliä.
  • Japanintatar voi kasvaa kolmemetriseksi.
  • Lehdet ovat 10-15 cm pitkiä, kolmion mallisia ja pitkäkärkisiä.
  • Kukkii syys-lokakuussa.

Lue lisää tuntomerkkejä täältä.

Ota yhteyttä Protimberiin

Protimberin ammattilaiset hoitavat tatarin hävittämisen kokeneesti pääkaupunkiseudulla ja lähikunnissa. Palvelemme yksityishenkilöitä, taloyhtiöitä, kaupunkeja ja yrityksiä. Pyydä meidät kartoituskäynnille, niin etsimme parhaat menetelmät tatarin hävittämiselle. Meiltä onnistuu myös muiden haitallisten vieraslajien, kuten kurtturuusun ja jättibalsamin hävitys.

Ota yhteyttä soittamalla 044 973 5725 tai lähettämällä sähköpostia viherpalvelu@protimber.fi. Vastaamme yhteydenottoihin muutaman arkipäivän kuluessa ja pääsemme paikalle tarvittaessa nopeallakin aikataululla.

Pyydä tarjous

Jätä yhteydenottopyyntö Puunkaato