Oksien poiskuljetus

Protimber viiva

Puiden kaatojen sekä kantojyrsinnän lisäksi tarjoamme runkojen ja oksien poiskuljetusta puunkaatojen jälkeen. Jäljelle jääneen puujätteen hävitämme ilman jätemaksua. Runsaista runkomääristä voimme myös hyvittää tapauskohtaisesti.

Piha siistiksi risuista samalla kertaa

Oksien ja risujen poiskuljetus hinnoitellaan työhön vaikuttavien päätekijöiden mukaan. Siihen vaikuttavat pois kuljetettavan puujätteen määrä, mahdollisen puumateriaalin siirto sekä työaika ja ajomatka. Puumateriaalia ei pureta perinteisesti kaatopaikalle vaan ennalta sovituille purkupaikoille, joista useat ovat avoinna vain tietyille toimijoille.

Tehokas kalusto risujen ja oksien poiskuljetukseen

Olemme kehittäneet kalustoamme niin, että oksien ja risujen poiskuljetus olisi mahdollisimma yksinkertaista, nopeaa sekä tehokasta. Puujätettä voimme kerätä käyttäen kolmea erikokoista kuorma-autoa. Ahtaista paikoista siirrämme puumateriaalin kätevästi näppärällä pienmetsäkoneella. Työkäyttöön löytyy tarvittaessa myös perinteinen mönkijä.

Tilavat nostureilla varustetut kuorma-autot

Meillä on käytössämme uusi 4-akselinen Scanian g480, jonka ulottuma on 17 m ja tilavuus noin 40 m³. Auto soveltuu erinomaisesti risujen ja oksien poiskuljetukseen, mutta myös puunkaadossa käytettäviin nostokoritöihin.

Tämän lisäksi käytämme noin 40 kuution kolmeakselista Man-merkkistä kuorma-autoa. Auto on varustettu 16,5 metrin pituisella Hiab-nosturilla, joka vähentää merkittävästi risujen ja oksien kasausta käsin antaen näin meille hieman etua hintakilpailussa. Autossa on myös kippi, joten voimme kuljettaa ja kipata kaatopaikalle kaikenlaista materiaalia kannoista vaikkapa pieniin puurakennuksiin. Vanhat saunat, varastot ja leikkimökit saamme purettua suoraan nosturin kouralla ja nostettua jätteen kuorma-auton kyytiin.

Tarvittaessa käytämme myös yhdistelmäkuorma-autoa, johon mahtuu huikeat 170 kuutiota puujätettä. Kuorma-auton kuljettaja on yksityisyrittäjä, joka tekee yrityksemme kanssa erittäin tiivistä yhteistyötä viikoittain. Tällä yhdistelmällä voimme ajattaa myös tarvittaessa kantoja.

Uskomattoman kätevä Kinetic-pienmetsäkone

Kun puita ja risuja tulee siirtää suurempia määriä ja emme yletä nosturilla, käytämme tällöin apuna pienmetsäkonetta. Sillä voimme ajaa takapihoille, taloyhtiön puistometsiin tai paikkoihin, joista pitää viedä suurempia määriä puumateriaalia pois ja ajoväylät ovat kapeita.

Tämä suomalaisen insinöörin suunnittelema pieni 8×8-vetoinen voimanpesä siirtää vaivatta 3000 kg yhdellä ajokerralla ja nostaa noin 700 kg koneen vierestä. Leveyttä koneella on noin 170 cm ja painoa tyhjillään vain 1900 kg. Paino jakautuu kahdeksalle leveälle renkaalle säästäen pihaa mahdollisimman tehokkaasti.

Risujen ja oksien poiskuljetuksen yhteydessä voimme esimerkiksi siirtää rungot pihalla toivottuun paikkaan, missä ne pätkitään pölleiksi. Näin purua ei ole koko takapiha täynnä ja pöllien siirto ei jää asiakkaan tehtäväksi.

Puumateriaalin hävittäminen

Kerätty puumateriaali puretaan tietyille purkupaikoille, joita meillä on käytössä useampi pääkaupunkiseudulla. Olemme neuvotelleet jokaiseen asiakkaalle ilmaisen risujen ja oksien purun. Kantojen tai muun puujätteen osalta hintaan lisätään aina totuudenmukainen kaatopaikkamaksu. Puntaritosite liitetään laskuun mukaan.

Pyydä tarjous soittamalla 045 650 4174 tai sähköpostilla info@protimber.fi. Kerro samalla puun tuntomerkit, osoite, yhteystietosi ja mahdolliset muut tarpeelliset lisätiedot. 

Pyydä tarjous

Jätä yhteydenottopyyntö Puunkaato