Haitallisten Vieraslajien poisto

Protimber viiva

Haitallisten vieraslajien poisto tehdään ympäristöä kunnioittaen ja asiakkaan tarpeita kuunnellen. Toimimme pääkaupunkiseudulla ja lähikunnissa.

Autamme pääkaupunkiseudulla ja lähikunnissa yksityishenkilöitä, taloyhtiöitä ja yrityksiä haitallisten vieraslajien hävityksessä tehokkailla menetelmillä. Meiltä esimerkiksi kurtturuusun hävitys ja tatar-kasvien poisto. Laita suoraan sähköpostia ja kysy lisää viherpalvelu@protimber.fi.

Haitallisten vieraslajien poisto turvallisesti

Voimme käyttää erilaisia menetelmiä haitallisten vieraslajien poistossa kuten kasvien ylös kaivamista, kasvinsuojeluaineita tai näivettämistä. Näivettäminen tarkoittaa, että tuhoamme vieraslajeja eli haitallisia kasveja pikkuhiljaa säännöllisillä käynneillä. Suosittelemme hoitosopimuksen laatimista, sillä se on sinulle edullisempi ja myös varmatoimisempi ratkaisu kuin esimerkiksi kaivurin käyttö. Lisäksi se ei vahingoita mahdollisesti maan alla kulkevia kaapeleita, putkia tai puiden juuria.

Haitallisten vieraslajien poisto on tärkeää, sillä sen avulla hävitetään Suomen luontoon sopimattomia lajeja, jotka voivat levitessään syrjäyttää alkuperäisiä lajeja.

Haitallisten vieraslajien poisto turvallisesti

Voinko poistaa kasvit itse?

Monet vieraslajit ovat haitallisia luonnonvaraisille lajeille, mutta ne voivat olla vaarallisia myös ihmisille. Esimerkiksi jättiputki voi aiheuttaa ihoärsytystä ja on tärkeää, että se hävitetään. Jättiputken poiston voi tehdä mekaanisesti tai hankalissa paikoissa kasvinsuojeluaineilla.

Haitallisten vieraslajien poisto on hankalaa omatoimisesti, sillä ne leviävät aggressiivisesti juuristosta ja siemenistä, jotka saattavat uinua vuosia maan sisällä. Vaikka ne poistaisi kaivurilla, saattaa maahan jäädä pieniä juuren palasia ja kasvit nousevat pian uudestaan. Myös jätteiden hävittäminen täytyy tehdä oikein, jotta kasvit eivät leviä takaisin pihamaalle esimerkiksi kompostin kautta.

Yleisimpiä vieraslajeja ovat muun muassa:

Haitallisten vieraslajien poisto kaivinkoneella

Kurtturuusun hävitys

Kurtturuusu on määritelty haitalliseksi vieraslajiksi. Vuonna 2019 voimaan astuneen asetuksen mukaan se täytyy hävittää vuoteen 2022 mennessä. Sen kasvatus on kiellettyä 1.6.2022 alkaen.

Haitallisten vieraslajien poisto tehdään tehokkaimmin näivettämällä. Voit laatia kanssamme hoitosopimuksen, jolloin käymme poistamassa kasvia 2-4 kertaa kasvukauden aikana omilla menetelmillämme. Prosessi kestää pari vuotta, mutta se on kannattavaa, sillä maanvaihtoa ja kaivuutöitä ei tarvita lainkaan.

Kurtturuusun hävittäminen

Miksi juuri ProTimber?

Pitkä kokemuksemme viherrakentamisesta ja pihasuunnittelusta pääkaupunkiseudun parhaalla hinta-laatusuhteella takaa, että saat juuri sellaisen pihan kuin haluat. Suunnittelu tehdään asiakaslähtöisesti ja yhdessä paikan päällä, jotta kaikki yksityiskohdat voidaan käydä läpi. Toimimme Helsingin alueella ja pääkaupunkiseudulla.

Ota yhteyttä soittamalla 044 973 5725 tai lähettämällä sähköpostia viherpalvelu@protimber.fi. Vastaamme yhteydenottoihin muutaman arkipäivän kuluessa ja pääsemme paikalle tarvittaessa nopeallakin aikataululla.

Pyydä tarjous

Jätä yhteydenottopyyntö Puunkaato