Mikä on puunkaadon hinta?

Protimber viiva

Kaadamme yksittäisen tai useamman puun piha-alueeltasi kokeneesti ja oikeilla menetelmillä. Puunkaadon hinta määräytyy muun muassa kaadettavien puiden määrän ja riskien perusteella.

Puunkaato hinta

Puunkaadon hintaan vaikuttavat puiden koko, kunto ja määrä, käytettävä tila ja riskit, joten yksittäisen puun kaataminen voi maksaa 100-1200 €. Esimerkiksi yhden puun kaataminen helpossa kohteessa voi maksaa 100-150 € (sis. alv). Jos taas kyseessä on haastava kohde ja suuremmat riskit, hinta saattaa olla esimerkiksi 250-350 € (sis. alv). Mitä useampi puu kaadetaan kerralla, sen pienemmäksi yksittäisen puun kaatohinta muodostuu.

Teemme ilmaisen kartoituskäynnin ja annamme hinta-arvion. Pyydä meidät katsomaan tilanne paikan päälle!

Tila ja riskit vaikuttavat puunkaadon hintaan

Puiden kaataminen voi olla haastavaa, jos tilaa on vähän tai jos lähistöllä on erilaisia riskitekijöitä. Puunkaadon hinta määräytyy käytetyn ajan, vaatimustason ja kaadon riskien perusteella. Hinta-arvio annetaan asiakkaalle ilmaisen kartoituskäynnin ja sen pohjalta laaditun kaatosuunnitelman perusteella.

Helpommillaan puut kaadetaan suorana tai korkeintaan muutamassa osassa. Tärkeimmät kaatosuuntaan vaikuttavat tekijät ovat kaatolovi, puulajike, sääolosuhteet sekä puun luonnollinen painopiste.

Riskitekijöitä

  • Rakennukset
  • Liikenne
  • Sähköjohdot
  • Puun kunto
  • Puun luonnollinen painopiste

Ison puun kaato – miten puun koko vaikuttaa hintaan?

Puun suuri koko nostaa kaadon hintaa, sillä ison puun kaataminen on yleensä vaativampaa kuin pienempien puiden. Kun puu on päässyt kasvamaan suureksi, sen kaataminen vie enemmän aikaa ja saattaa vaatia erityisiä työvälineitä.

Jos tontillasi kasvaa suuri tai monihaarainen ongelmapuu, ammattimetsuri pystyy helposti suunnittelemaan parhaat ja turvallisimmat menetelmät sen kaatamiseen ja arvioimaan sinulle kaatourakan hinnan.

Puunkaatolupa on tilaajan vastuulla

Työn tilaajan on aina selvitettävä puunkaatoon tarvittavat luvat. Esimerkiksi Espoo, Helsinki ja Kauniainen ovat alueita, joilla puunkaatolupa voi olla vaikeampi saada kuin kehyskunnissa.  

Asemakaava-alueella on haettava lupa pihapuiden kaatamiseen kunnan rakennusvalvonnasta. Yleensä parin pihapuun kaatamiseen riittää ilmoitus, mutta useamman puun tai arvopuun kaataminen vaatii maisematyöluvan. Puunkaato voi vaatia suostumuksen naapurilta ja taloyhtiöltä. 

Voit hakea luvan Lupapisteen kautta tai rakennusvalvontakeskuksesta. Lisätietoa Helsingin puunkaatoluvista löydät täältä

Tilaa puunkaato ammattilaiselta

Kuten kuvitella saattaa, pääkaupunkiseutu on puunkaadon suhteen täynnä erilaisia haasteita. Oli haaste millainen tahansa, otamme sen mielellämme vastaan. Pyydä meidät kartoituskäynnille, ja laskemme työlle järkevän hinnan.

Soita 045 650 4174 tai lähetä sähköpostia info@protimber.fi.

Pyydä tarjous

Jätä yhteydenottopyyntö Puunkaato